Снежана

На 14 ти декември се почита паметта на великомъчениците Левкий, Тир и Калиник.

Днес празнуват всички носещи хубавите зимни имена. Името Снежана носи символиката за бяла и чиста по природа. Такива са и дамите, носещи това име – винаги оптимистично настроени, вярващи в доброто и че нещо хубаво предстои.

На 14 ти декември ветеринарните лекари отбелязват своя професионален празник. Натаиснете тук за още информация за празника

Картички за имен ден Снежа, Снежана, Снежка, Снежи, Снежна, Снежанка,Белослава, Белчо. Поздрави за имен ден!

Информация и Обреди за 14 Декември

Предистория за Светите мъченици Тирс, Калиник и Левкий

На 14 декември се почита паметта на великите Левкий, Тир и Калиник свещеномъченици. Светите мъченици Тирс, Калиник и Левкий са родом от Витинска област, но живели в град Кесария. Заради Христа по време на император Деций те пострадали сериозно. Изтърпели нечувани изтезания и чудесата в името на божията вяра. Тяхното смело поведение убедило и езическия жрец Калиник в християнската истина и вяра.

Белослава е славянско име, носещо значението на Бяла слава. Жените, носещи това име са изключително романтични и откровени. Имат изявено усещане за красота, богата душевност и склонност към изкуство и артистизъм. Очарователни личности, търсещи и постигащи душевен баланс с лекота.

Натаиснете тук за още информация за празника