Имен ден на 14 Декември празнува Снежана

Кой празнува на 14 декември?

На 14 декември, имен ден празнуват Снежанка, Белослава, Снежко, Снежана, Снежа, Снежи, Снежинка, Снежка, Снежина, Белослава, Белчо и техни производни.

Името означава „чистота, белота, сняг“. На 14 декември празнуват и ветеринарни и специалисти.

Предистория за Светите мъченици Тирс, Калиник и Левкий

На 14 декември се почита паметта на великите Левкий, Тир и Калиник свещеномъченици. Светите мъченици Тирс, Калиник и Левкий са родом от Витинска област, но живели в град Кесария. Заради Христа по време на император Деций те пострадали сериозно. Изтърпели нечувани изтезания и чудесата в името на божията вяра. Тяхното смело поведение убедило и езическия жрец Калиник в християнската истина и вяра.

Дълги години след това, по времето на Диоклетиан, с много мъчения били убити християните Асколон и Леонид в Тиваидската страна (Египет).
Мъченическата смърт на Филимон и Аполоний запечатала вярата със св. Мъченичество и у самия игемон Ариан на своя ред.

Името Снежана по значение е белота, чистота. Смята се, че носещите това име са чисто природа. Това е предимно име за жени, но се среща и като производно за име на мъж. Дамите носещи името Снежана, Снежина и производни са оптимисти. Те са отлични организатори и вярват в доброто.
Белослава е другото характерно за празника славянско име. То също означава белота и слава. Жените, които са наричани с него са романтични, последователни и открити отношенията със заобикалящите ги хора. Те са много проспериращи и инициативни.

Друго характерно за притежателките на снежните имена са изтънченият усет към красота, богатата душевност, изключителна склонност към изкуства и артистични дарби. Те са много позитивни, комуникативни, интуитивни и очарователни. Те са личности, търсещи равновесие и баланс, както в природата, така и с хората. Те с лекота достигат пълна хармония, душевност и комфорт.

Снежана има имен ден на 14 декември – Св. мчци Тирс, Левкий, Филимон

Светите мъченици Левкий, Тирс и Калиник са родени във Витинската област. От малки, обаче са израснали в Кесария. В отрадността си към вярата в Христа, по времето на император Деций пострадали. В страшните изтезания, те проявили търпение в името на Господа и така убедили всички езичници и самия жрец Калиник в християнската вяра. Години след това, при Диоклетиан, в Тиваидската страна на Египет християните Асколон и Леонид били убити. Това дало повод ревността към вярата да стане все по-силна и въпреки ужасното гонение вярващите да имат сила. Дори самите мъчения и смъртта на Аполоний и Филимон накарали самия игемон Ариан, да повярва. Самият той запечатал вярата със св. мъченичество.

Събития, тържества и празници на Снежинден:

Българската православната църква отбелязва Св. мъченици Ариан, Левкий, Тирс, Филимон, Аполоний, Калиник на 14-ти декември, когато празнуваме Снежин ден. По стара българска традиция се почита паметта на светите мъченици Тир, Левкий и Калиник.

Снежана е име за жени и означава чиста, бяла по природа. Жените с имена Снежана и производните му са оптимистки, отлични организатори и винаги в търсене на добрина, надежда и вяра.

Белослава е другото характерно за този празник славянско име. То значи бяла слава. Дамите с това име са последователни, романтични и откровени към хората. Не са малко и представителките, които са проспериращи и инициативни. Белослава е име за надарени, с усет за красотата, богатата душевност, артистични способности и дарба към изкуства.

Имениците на 14 декември са интуитивни и много комуникативни. Те са не само позитивни личности, но и очарователни хора, търсещи непрестанно баланс и равновесие с природата и своето обкръжение. Носителите на тези имена с лекота достигат душевен мир и физически комфорт.

Днес 14 декември е и професионален празник за всички с професии лекари или ветеринарни.

Обичаи и традиции на Снежинден

Предсказанията за 14-то декември са, че ако не вали на този ден, няма нито капка дъжд и нито снежинка ще се радваме на хубаво време в новата година. Дори ако тогава грее слънце, то хубавото време ще трае дълго.
На този ден има толкова много дами с имена на снежна чистота и белота, които очакват да бъдат поздравени.

ИЗБЕРЕТЕ КАРТИЧКА И ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ПРАЗНУВАЩИТЕ НА 14-ТИ ДЕКЕМВРИ ТУК !

Вашият коментар